Biztonságos csomagrögzítő háló

Csomagrögzítő háló

Csomagrögzítő háló

A szülők mindig aggódnak a gyerekek épségéért, állandóan kétségeik vannak, hogy eléggé körbetekintőek voltak a csomagolásnál, elég ruhát, gyógyszert, élelmiszert visznek az útra. A nyaralni induló család általában nagy csomagolásba kezd, és az autó hamarosan a plafonig megtelik. Nem egy esetben lehet ilyen felmálházott autót látni a forgalomban, sajnos gyakran helytelenül, csomagrögzítő háló nélkül. Pedig teljesen tévesen gondolják, hogy a szakszerűtlenül rögzített csomagok egy hirtelen fékezésnél nem fognak elrepülni.

A modern családi autókat az utóbbi időben már gyárilag ilyen csomagrögzítő háló kellékkel árulják, beletartozik az autó alapfelszerelésébe, mint a légkondicionáló és a zenegép. A márkás autóforgalmazó cégek több éves kutatások után jöttek rá, hogy egy baleset esetén hiába vannak a profi védelmi rendszerek, ha az autó belső terében a tárgyak, mint a golyók repdesnek. A családi autók nagy része, kombi vagy vagon típusú, ezért a csomagtérben elhelyezett tárgyak egy hirtelen fékezés alkalmával könnyen áthatolhatnak az utastérbe, és a fizika törvényeire hallgatva, önálló mozgásba kezdenek.

Az EuroNCAP által végzett töréstesztek alapján a családi autókban a legnagyobb veszélyt a helytelenül elhelyezett csomagok okozzák. Ezért minden autógyártó figyelmezteti az autósokat, hogy a csomagtartóba gyári kiszerelésű csomagrögzítő háló kerüljön, oldalt több rögzítő kampóval. Ezek segítségével biztonságosan nem csak a hálót, hanem a rögzítő rugalmas köteleket is szilárdan oda lehet fogni. Az utóbbi időben egyre jobban elterjedt a felső csomagtartó használata.

Ezeknek a dobozoknak rengeteg előnyük van, rengeteg dolog belefér, az egyetlen határ, amit nem lehet átlépni, az a súlyhatár. Általában a felső csomagtérben 65 kiló a legnagyobb terhelési lehetőség. Ezért érdemes többnyire könnyű, de nagyméretű dolgokat odadugdosni. Habár a csomagok a dobozban nem sokszor mozgolódnak, érdemes egy csomagrögzítő háló segítségével leszorítni, hogy amikor kinyitják a fedelét, ne ugorjanak szanaszét.

Print Friendly, PDF & Email