Szükséges nyelvtudás

Milyen nyelvtudás szükséges a tréningekhez?
A tréning tartalmi szintjeA Master of Business Language Trainings készségfejlesztő programjainak alapszintű moduljára elsősorban azoknak a jelentkezését várjuk, akik mindennapi munkájuk során kevés tapasztalattal rendelkeznek telefonos kapcsolattartás, értekezleten történő részvétel, prezentáció tartás terén, ugyanakkor a későbbiek során ezeket a feladatokat várhatóan angolul is kell tudniuk végezni.
Az MBL Trainings haladó moduljára inkább azoknak a jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek szakmai tapasztalattal, magyarul tartanak rövid előadásokat, kisebb-nagyobb rendszerességgel részt vesznek értekezleteken, tárgyalásokon, és szeretnék ezeket a készségeket a valós életben, angol nyelvű üzleti szituációkban is hasonlóan magas szinten kamatoztatni.
A haladó modul az alapszintű modulra épül, ezért a kevés tapasztalattal rendelkező jelentkezőknek ajánlott mindkét tréning elvégzése.

A tréning nyelvi szintje

Az alapszintű modulra jelentkezők esetében elvárás legalább az alsó középhaladó nyelvi tudásszint – KER B1*-, míg a haladó modulra jelentkezők esetében a képzés feltételezi a középhaladó – KER B2* – nyelvtudást. Ugyanakkor a magasabb nyelvi szinten lévők is jól hasznosíthatják az alapszintű modulok tartalmi, illetve készségfejlesztő elemeit. Ilyen esetekben a csoportok nem homogén nyelvi összetétele a kommunikációs szituációk életszerűségét erősíti. A kommunikáció nyelve a tréning teljes ideje alatt az angol.

A honlapunkon található online szintfelmérő teszt segítségével a jelentkezők tájékozódhatnak pillanatnyi nyelvtudásukról. A tréningre jelentkezéskor a nyelvi felkészültségről és szakmai igényekről telefonos interjú segítségével tájékozódunk.

* KER= CEF (Common European Framework) „ A nyelvtanulás közös európai keretei” Az Európa Tanács dokumentuma, az egyes szinteken elvárt teljesítmény meghatározása