A hőszigetelő rendszer védi a házat

A hőszigetelő rendszerek előnyei

A hőszigetelő rendszerek előnyei

Régóta foglalkozik az ember a lakókörnyezet komfortossá tételében. A hőszigetelés is sokat fejlődött a gerendák közé gyömöszölt moha használata óta.

Egy modern házat komplett hőszigetelő rendszer véd, nemcsak a hideg, hanem a nyári forróság ellen is. Több megoldást is kínálnak a gyártók az épületek védelmére. Lehet akrilgyanta alapú, elasztikus, vizes diszperziós festéket felvinni a beton vagy vakolt felületekre, védő és dekorációs célból egyaránt.

Ezzel a repedezett felület kap egy rugalmas bevonatot, ugyanis ez az akrilgyanta festék a napfény hatására térhálósodik. Teljes száradás vízzáró filmbevonatot képez, de lélegezhet a fal alatta, hiszen a párát átengedi.

Hőszigetelő rendszer készítésének látványos lépése a vastag, alacsony hővezető képességű lapok felragasztása. Ezek lehetnek polisztirol vagy ásványi gyapottáblák, amelyeket ragasztóval és műanyag szegekkel rögzítenek a falakon. Erre jön egy üvegszövet és miután jól kiszáradt az egész, végső lépésként felvihető a kiválasztott nemesvakolat vagy más kültéri diszperziós festék.

Print Friendly, PDF & Email