Már több ember veheti igénybe a CSOK támogatást

CSOK-támogatás

CSOK-támogatás

Ez év júliusában hatalmas változások történtek a szocpollal kapcsolatban, hiszen a törvényhozók teljesen megújították ezt a lehetőséget. A lehetőség mostani neve CSOK lett, vagyis Családok Otthonteremtési Kedvezménye, amit ma már sokkal többen igényelhetnek, mint korábban. Nagy újdonság például,

hogy a támogatás már egy gyermek után is jár, pedig korábban kettő utód kellett ahhoz, hogy valaki pénzhez jusson. Sőt, a CSOK már a 24 hetesnél idősebb magzatokat is gyermeknek tekinti, tehát még szélesebb azoknak a köre, akik a támogatást kérhetik.

Az is nagy könnyebbséget jelent, hogy negyven négyzetméterre csökkent le az ingatlan hasznos területének a nagysága, míg korábban ez hatvan négyzetméter volt. Az új CSOK terén az is nagyon előnyös, hogy használt és új ingatlan esetében is le lehet adni az igénylést, valamint hogy teljes támogatás kapható mind a két tekintetben.

Természetesen arról sem feledkezhetünk meg, hogy a Családok Otthonteremtési Kedvezménye már akár 3 250 000 forint is lehet, de a legkisebb odaajánlott összeg sem kevés, hiszen félmillió forintról beszélhetünk.

Print Friendly, PDF & Email