Mindenki az új ADAC tesztet szokta olvasni autógumi vásárlás előtt?

Legyen megfontolt az autógumi vásárlás

Érdemes mindig előrelátónak lenni, ami az autógumi beszerzést illeti, mert csakis így tudunk igazán gazdaságosan vásárolni és elejét venni a komolyabb baleseteknek. Erre most érdemes több hangsúlyt fektetni a hideg szezon beköszöntése előtt. Amint az időjárás megköveteli, azonnal cseréltessük le az abroncsokat, mert a nyári szettel közlekedni a jeges utakon egyszerűen képtelenség.

Mi alapján vásároljunk ideális gumikat? Vannak, akik a már jól bevált márkák mellett teszik le a voksukat évről-évre, míg mások inkább a pénztárcájuk állása alapján döntenek. Természetesen az anyagiak is fontosak, de lehet, hogy nem ennek kellene lennie az elsődlegesnek. Ha csakis az számít, hogy milyen módon teljesítenek az abroncsok, akkor érdemes minden évben nyomon követni az ADAC (német autóklub) tesztjeit. Itt a szakemberek minden szezonváltás előtt alapos kihívásoknak teszik ki a különféle márkákat, hogy lássák, a gyártók abban az évben, mit dobtak a piacra.

Egyedül a Continental volt az, amit kihagytak a 2016-os idényben a vizsgákból, mert az előző két alkalommal majdnem minden díjat besepert, így nem is adott lehetőséget a többi cég gyártmányainak. Most azonban behúzták a féket és meglátjuk, hogy mi lesz. Tény, hogy érdemes figyelni a puszta adatokra, mert ezek konkrét értékelések, amelyek minden körülmények között megállják a helyüket. Sokan ennek tükrében hozzák meg a végleges döntést.

Azonban, ha igazán jó árakat akarunk, akkor érdemes folyamatosan nyitott szemmel járnunk. Általában a szezonok végén óriási leárazások vannak, hogy az eladók kisöpörjék a készleteket. Igaz, hogy az így megvásárolt szetteket csak 1 év múlva alkalmazhatjuk, de még így is megéri befektetni. Az internet világában egyszerű és gyors, nem is beszélve arról, hogy kényelmes a beszerzés. Kattintsunk a gumidirekt.hu oldalra, írjuk be a keresőbe a szükséges adatokat és máris az igényeinkre szabottan vásárolhatunk. A kiszállítás gyors, amit követően, már azonnal mehetünk a szervizbe, hogy felrakassuk a termékeket. Gondolkodjunk előre és spóroljunk sokat, miközben adunk a biztonságra!

Print Friendly, PDF & Email