A műanyag ablak nem ördögtől való

Műanyag ablak

Sokszor szinten boszorkányüldözés részévé válnak a műanyag dolgok, annak ellenére, hogy megvan a saját helyük az emberek életében. A műanyag ablak hosszútávon komfortérzetet ad hosszútávon, mint a fából vagy egyéb anyagból készült változatok.

A belső meleg megtartása, a hangszigetelés, a könnyű működés mind-mind a műanyag ablak jellemzői közé sorolhatóak. Gyakran azt mondják, hogy a lakás penészedni fog, ha műanyag nyílászárókra váltanak. Tudni kell azonban, hogy ez nem az ablakok hibája, hanem azé, aki használja.

A naponta többszöri szellőztetés ugyanis alapfeltétele annak, hogy a lakott helyiségbe friss levegő kerülhessen. Erre külön nem kell odafigyelni egy huzatos modell mellett, de annál inkább a műanyag ablak esetében. Ha pedig választania kellene, akkor biztosan nem a folyamatosan szellőző, huzatos típust választaná.

Sokan nem tudják, hogy egyes műanyag ablakok rendelkeznek bizonyos „téli” és „nyári” beállítással, ami pontosan ennek a szellőzésnek ad helyet. Vagyis, ha télire van beállítva, akkor sokkal jobban odahúzza a zárszerkezet az ablakszemet a kerethez, így biztosan nem jut át levegő azon keresztül.