Biztoshely biztosítási portál

Lehet számítani kötelező biztosítás áremelkedésre 2024-ben?

Lehetetlen megmondani, hogyan fognak alakulni a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás árak a 2024-es esztendőben, annyit viszont megtehetünk, hogy megbízható helyekről informálódunk ezzel kapcsolatban. Az aktuális árakról a Biztoshely biztosítási portál weboldalán tájékozódhatsz bővebben. Mindenki tudja, hogy a kötelező biztosítás árak meglehetősen eltérőek a különböző biztosítótársaságok esetében.

Olyannyira, hogy a legalacsonyabb és a legmagasabb díj között akár 100%-os különbség is lehet. Természetes, hogy az autósoknak az összes szempont közül a legfontosabb az ár, mert senkinek nem mindegy, mennyi pénzt kell kiadnia biztosításra.

A Biztoshely biztosítási portálon működő díjkalkulátor használatával teljes mértékben átlátható a kötelező biztosítás árlista. Helyben össze is tudod hasonlítani a biztosítók árait. Így könnyen megtalálhatod a legolcsóbb ajánlatot. Viszont, érdemes megismerned az egyes társaságok szerződéses feltételeit is, mielőtt véglegesen eldöntenéd, hogy melyik konstrukciót választod.

Fontos a paraméterek ismerete

Azért van ennek nagy jelentősége, mert Téged is kötelez az aláírás a szerződéskötés után, ami jelen esetben azt jelenti, hogy 1 éven keresztül nem módosíthatod a döntésedet. Váltáskor célszerű szem előtt tartanod azt is, hogy az adott váltási időpontokban a biztosítók jelentősen olcsóbban kínálják a termékeiket, mint évközben.

Ez a váltási időszak alatt adott nagyarányú kedvezményeknek köszönhető, amit lehetőség szerint érdemes kihasználni. Annak, aki év közben köti meg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, a társaságok nem kínálnak kedvezményeket, így nyilvánvalóan jól jár az, aki él az év végi váltással.

Jó esetben még 50%-os díjcsökkenés is elérhető, ha a megfelelő időpontban váltunk. Gyakorlatilag tehát, van lehetőség arra, hogy pénzt takarítsunk meg a kötelező biztosításon, de ehhez mindenképpen szükségünk van a megfelelő információkra. Keresd fel a biztoshely.hu honlapot, ahol részletesen tájékozódhatsz a kötelező biztosítással kapcsolatos minden tudnivalóról!

A díjkalkulátor nagyszerű előnyei

Az oldalon szereplő kötelező biztosítás árlista kalkulátor tisztán megmutatja, hogy melyik biztosítótársaság mit és mennyiért kínál a kgfb-re vonatkozóan. Tíznél több biztosító tarifáját dobja ki a díjszámító rendszer, ezekből tudsz válogatni. A weblapon azonnal el is kezdheted a kgfb szerződés megkötését, és tudnod kell, hogy az online kötés önmagában is jókora kedvezményt eredményez.

Bár a kötelező díja sok tényezőtől függően alakul ki véglegesen, főképpen a gépjármű teljesítménye határozza meg, de emellett sokat számít az ügyfél kora, hogy vannak-e kiskorú gyermekei, és érdekes módon, még olyan konstrukció is létezik, amiben kedvezményt kapnak a közalkalmazottak.

Az autós bonus malus besorolása is csökkentheti vagy emelheti a kötelező biztosítás árát. Ezért érdemes alkalmazni a díjkalkulátort, aminek segítségével megtudhatod, hogy mekkora összeget szükséges szánnod az idén a kötelező gépjármű felelősségbiztosításra. Hidd el, egy jó választással viszonylag sok pénzt takaríthatsz meg!