Sugárzók típusai és az infraszauna

Modern infraszauna

Modern infraszauna

A tudomány és a technika előrehaladtával a wellness központok felszerelései is kezdenek átalakulni. Egyre több helyen áll infraszauna a látogatók, pihenni vágyók rendelkezésére. Egyesek mégis idegenkednek tőle, ezért a legtöbb helyen a hagyományos szaunákat is megtartották az üzemeltetők. Hogyan is működik az infraszauna?

Az ilyen típusú szaunába infrasugárzók vannak beépítve, amelyek vagy kerámiából vagy pedig karbon felhasználásával készülnek, mindemellett vannak teljes spektrumú sugárzók is. A kerámia sugárzóegységek az infraszaunák megjelenésekor voltak használatosak, de hamar le is mondtak róluk a gyártók, mivel a kerámia hamar kimelegedett és balesetveszélyesnek bizonyult.

A karbon sugárzók az infravörös fény spektrumának IR-C típusát tudják előállítani, amely a bőr alatt hat. A teljes spektrumú sugárzók többféle infravörös fényt tudnak produkálni, amely több szinten hat a bőrre és a testre. Az ilyen sugárzót használó infraszauna kevesebb egységgel is hatékonyan képes működni, viszont az ára magasabb a karbon-sugárzós szaunákhoz képest.