Páratlanul megnyerő az igazgyöngy karkötő

Pompás igazgyöngy karkötő

Pompás igazgyöngy karkötő

A karkötők a hölgyek egyik legékesebb dekorációs elemei lehetnek, amelyek teljes mértékben egyedivé varázsolhatják az adott ruhát. Természetesen ez leginkább az igazgyöngy karkötő használatakor igaz, amelyik abszolút egy sajátos, gyönyörű és nem utolsó sorban ragyogó ékszer. Ezen kvalitásokat a karkötő alapanyaga biztosítja, amelyeknek megismerése érdekében, mindenképp érdemes tudni a csodás komponensek keletkezését. Biztosan sokan hallottak már arról a tényről, hogy a gyönyörű igazgyöngy karkötő alkotóelemei kagylókban jönnek létre. Ez merő ellentétben áll a drágakövekkel, amelyek a föld belsejében, több ezer év után keletkeznek.

Nos, ha a kagylóba bármiféle idegen anyag jut, akkor az adott élőlény mihamarabb tisztává akarja tenni azt, ennek elérése érdekében pedig beindítja a speciális védekező mechanizmusát. Ennek hatására az adott idegen anyag köré egyfajta gyöngyház réteg képződik, ami egy hosszú ideig tartó folyamat után selymes, tündöklő gyöngyé alakul. Ezeket használják fel az igazgyöngy karkötő készítéséhez.

Manapság azonban csak kevés helyen figyelhető meg ez a természetes keletkezés. Sok esetben az igazgyöngy karkötő megalkotásához a hozzáértők mesterséges módszereket alkalmaznak. Erre példa, hogy egy kisméretű, előre megcsiszolt gyöngyházgolyó kerül az élőlény belsejébe és köré képződik az egységes réteg. Ez jóval gyorsabb folyamatnak bizonyul és a sajátos, jellegzetes ragyogás így is megmarad, amit a szakemberek gyöngyházfénynek neveznek.

Az igazgyöngy karkötő sok esetben nem olcsó és ezért kell egy olyan webáruház mellett dönteni, amelyik a magas színvonalon kívül biztosítani tudja a kedvező árakat is. Rengetegen keresik fel ennek elérése miatt a White & Black ékszerboltot, amelyik természetesen az interneten is elérhető, ha valaki a www.whiteandblack.hu honlapra kattint. Egyértelműen tanácsos itt megvenni az elképesztően jellegzetes igazgyöngy karkötőt, aminek viselése biztosítja a tulajdonos számára a sajátos eleganciát és megkérdőjelezhetetlenül esztétikus megjelenést.