Mitől lesz ismét csillogó a Renault Megane alufelni?

alufelnishop

Alu-felni alufelnishop

Arról viszonylag gyakran szó esik, hogy mennyire fontos a felniket megfelelő módon felszerelni, a méretekkel tisztában lenni, illetve a tárolás módját is komolyan venni. Azonban arról már kevesen beszélnek, hogy miként is kell tisztán tartani ez eszközöket. Nincs ez így az alufelnishop alu-felni.hu weboldalán, ahol a szakemberek több cikkben is foglalkoznak ezzel a témával.

Miért annyira lényeges ez? Nos, biztosan minden tulajdonos megfigyelte már, hogy a verda tárcsája igen hamar koszossá, porossá válik. Ugyanis a féktárcsa porszemcséi, a homok, vagy az útra szórt só elég gyorsan rátapad a felnire és még roncsolhatja is az alumíniumot. Az alufelnishop munkatársai ezért is érzik kötelességüknek elmondani azokat a technikákat, amikkel vigyázni lehet a tárcsákra.

Hogyan kell eljárni? Nem titok, hogy az eredeti csillogás megőrzéséhez havi szinten, nagyjából 3 alkalommal érdemes a tárcsákat megtisztítani, nyilván aszerint, hogy mennyit használja az ember a járgányát. Az alufelnishop kollégái tudják, hiszen sokszor látják, hogy ha a rendszeres karbantartás elmarad, a kellékek visszafordíthatatlanul károsodnak a rozsdásodás miatt, aminek bármely fém ki van téve.

Szerencsére az alufelnishop összeírt egy olyan listát, amelyik minden fontos részre kitér. Mit kell hát tudni erről? Nos, például a soha nem szabad Renault Megane alufelni eszközt akkor tisztítani, amikor az még meleg. Mindig tanácsos kerülni azokat a gépi autómosókat, ahol savtartalmú szereket használnak.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a króm polírozókat vagy akármilyen krómot tartalmazó szereket el kell felejteni, illetve a matt festésű alufelnire nem szabad polírozót felvinni. A Renault Megane alufelni esetében ugye a króm tisztító nem tesz jót. Tanácsos havonta legalább kétszer és maximum négyszer megtakarítani a felniket.

A tisztításkor az egy bar nyomásnál erősebb vízsugár nem tesz jót a Renault Megane alufelni külsejének. Hogyan is érhető el az a csillogás a Renault Megane alufelni tekintetében, amit az első felszerelést követően meg lehetett figyelni? Csakis magas minőségű szereket szabad használni, egy sima szivaccsal felvive, és ügyelni kell a kisebb részletekre is.