Miért válasszunk harmonika ajtót?

A harmonika ajtó sok szempontból praktikus

A világhálón elég sok olyan videó kering, ami praktikus megoldásokat mutat be a lakberendezéssel kapcsolatosan. Ezek nagyon jók, hiszen sok hasznos dolgot eltanulhatunk a segítségükkel arról, hogy olyan alapanyagból, ami otthon is megtalálható, miként állíthatjuk elő a saját ágyunkat vagy használhatjuk ki a legszűkebb helyeket is okosan. Természetesen ma már gyártanak olyan bútordarabokat, amiket több célra is lehet használni, így például az éjjel használt ágyat felhajtva nappal szekrényként is igénybe lehet venni.

Persze ezeknek megvan a maguk jól kitalált technológiája, ami lehetővé teszi a többirányú felhasználásukat. Ugyanez a helyzet a harmonika ajtókkal is. Annak ellenére, hogy hihetetlenül egyszerű a működési elvük, mégis rendkívüli találmány, amivel rengeteg helyet spórolhatunk meg. Kiváltképpen azokban az esetekben ajánlott harmonika ajtót tétetni, amikor a rendes nyílászárók ajtószárnyai túl sok helyet foglalnának el vagy folyamatosan beleütköznének valamilyen bútordarabba a nyitogatásuk során. Az ilyen ütődések megrongálhatják az ajtószárnyat, meg a bútort egyaránt, főleg ha kisgyerekek is vannak a családban, akik valahányszor bemennek a szobába, mindig hátracsapják az ajtószárnyat. Az ilyen és hasonló kellemetlenségek elkerülésének az egyik legpraktikusabb módja az lehet, ha a hagyományos modellt kicseréljük harmonika ajtóra. Az ilyen nyílászárok működési elve nagyon egyszerű, hiszen a harmonika ajtók vékonyabb panelekből tevődnek össze, amelyek a csukódás során egymásra hajolva kis helyen elférnek, akárcsak a harmonika, ahogyan a nevében is benne van.

A nyitás alkalmával újra kiegyenesedik, vagyis a panelek újra egymás után sorakoznak fel. Ma már olyan harmonika ajtókat is gyártanak, amelyeknek a paneljei a nyitás során a falba csukódnak össze, ezzel még több helyet lehet megspórolni. Amennyiben több információra lenne szükségünk a harmonika ajtókról, azok anyagáról, típusairól, keressük fel a szalafa.hu weboldalt, ahonnan meg is rendelhetjük otthonunkba a szóban forgó nyílászárókat!