Gyerekülés a kicsik biztonságos utazásáért

A gyerekülés fontossága

A gyerekülés fontossága

Gyermekeink biztonsága a mi felelősségünk, hiszen születésüktől kezdve, még sok évig nem tudnak vigyázni magukra. Valamint vannak olyan helyzetek, amikor csakis bizonyos óvintézkedések védhetik meg a bajtól őket, amit mi, felnőttek kell megtegyünk. Ilyen például a gépjárművel való utazás is, ami megfelelő gyerekülés nélkül igen veszélyes a kicsikre nézve.

Egyrészt, mert a biztonsági öv a kicsi méretük miatt még nem jelent biztonságot a számukra, másrészt pedig még az óvó szülői, nagyszülői, egyéb felelős felnőtt karok sem tudják megvédeni a gyerkőcöket egy baleset esetén, sőt, még nagyobb bajt is okozhat, ha túlságosan megszorítja vagy ráesik.

A gyerekülés a lurkók személyre szabott biztonsági övvel rendelkezik, ami további biztonsági funkciókkal is fel van vértezve. Ugyanis a gyerekülés nemcsak helyben tartja a kicsiket, hanem megtámasztja a testarányok miatt gyenge nyakat és tompítja a különböző behatásokat, mint a rándulás vagy az ütés, ütközés. Gyerekek esetében, egy kisebb koccanás is súlyos sérüléseket okozhat, ezért ezen biztonsági eszköz nélkül, nem ajánlott elindulni otthonról.