A CSOK rengeteg pénzt jelent

CSOK – Családi Otthonteremtési Kedvezmény

Az ingatlanpiac érdekes terület. Az építtető és bérbeadó cégek folyamatos harcot vívnak a piaci trendekkel és vásárlói igényekkel szemben. A különböző kedvező kamatok és a CSOK finanszírozás lehetősége azonban megélénkítette a vásárlói kedvet.

A pénzügyi válság után, a bankok túltették magukat a deviza hitelezés okozta kaotikus állapotokon, és megújult, modern pénzügyi termékekkel álltak elő, a megerősödött gazdaság komoly szereplőiként minden területen. A CSOK támogatások megjelenésével pedig még tovább fokozódott a vásárlási és építési kedv.

A lakosság igyekszik új és jobb ingatlanokba költözni, hogy gyermekeiknek még ideálisabb körülményeket tudjanak biztosítani a felnövekedésükhöz. A CSOK vissza nem térítendő jellege kapcsán pedig sokan élnek a lehetőséggel, és az új lakás építés vagy vásárlás mellett döntenek, köszönhetően a meghirdetett 10 millió Ft ingyen támogatásnak és a további 10 millió Ft kedvező kamatozású hitelnek. Ezt pedig az építőanyagra vonatkozó nagyon kedvező 5% szintű ÁFA mértéke tetézi.