Az impotencia okai három részre oszthatóak

Impotencia okai

Egy adott tünetnek többféle oka is lehet, amiért az kialakult. Vegyük példának a potenciazavarokat, ami igen sok férfi életét nehezíti meg! Elég nehéz megállapítani pontosan, hogy miért jött létre, azonban az impotencia okai közé 3 kimagasló tényezőt sorolhatunk. Az első a pszichés meghatározók, amelyek bizonyos esetekben még a partnerhez is köthetőek.

A tudósok tapasztaltak már olyan esetet, hogy a feleséggel nem működött a kémia, de a szeretővel annál inkább. Persze ennek a fordítottja is megeshet, a lényeg, hogy ezek mind pszichoszexuális sérülések. Az impotencia okainak második csoportjába sorolható a hormonális tényező. Ez valamivel kellemetlenebb, hiszen az emberi szervezet teszi lehetetlenné az együttlétet.

Ekkor a hiányzó hormon pótlásával küszöbölik ki a problémát. Az impotencia okainak harmadik csoportjába tartoznak a gyógyszeres mellékhatások. A különböző nyugtatók, szorongásoldók vagy vérnyomáscsökkentők mind okozhatnak hasonló gondot. Ne tévesszenek meg senkit a fent említett panaszok, mert ugyanúgy vonatkozhatnak nőkre, mint férfiakra!