Az egészséges étrend és a köszvény

Köszvény helytelen táplálkozás miatt

Az egészséges táplálkozás nem csupán a kilók leolvasztásáért, az álomalak eléréséért, illetve annak megtartásáért fontos, hanem a betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszik. Például a köszvény kialakulása is a helytelen táplálkozásra vezethető vissza.

Ugyanis főként olyanoknál jelentkezik, akik sok húst és édességet esznek, valamint a zöldségeket, a gyümölcsöket, a tejet, a sajtokat és egyéb tejtermékeket hanyagolják. Ez azért van, mert a legtöbb hús, kivéve a csirke, illetve az cukros nassolnivalók magas purintartalmúak. 

A purinoknak pedig a húgysav a végterméke, ami kristályos formában lerakódik az ízületekre és ez okozza a gyulladást, illetve a lüktető fájdalmat. Tehát, ha valaki nemcsak jól szeretne kinézni, hanem az egészségéért is szeretne tenni, akkor az életmódváltással, illetve az étrend megreformálásával duplán is jól jár, hiszen egyszerre veszíthet súlyt és előzheti meg olyan súlyos betegségek kialakulását, mint a köszvény. Ráadásul még a közérzete is sokkal jobb lesz, így teljes átalakuláson mehet át.