A titkos kedvenc karkötő

Elegáns karkötő

Elegáns karkötő

Úgy szól a mondás, hogy „nem a ruha teszi az embert”. Ezt ma már többféleképpen lehet értelmezni, mert manapság már nemcsak a ruha, de az ékszer is a megjelenéshez tartozik. Önmagában a ruha egy hozzáillő karkötő, esetleg nyaklánc nélkül mit sem ér.

Viszont fordítva is igaz, hogy hiába vannak impozáns ékszerei valakinek, ha nem a megfelelő öltözék mellé társította azokat. Ugyanakkor a kiválasztott összeállítást hordani is tudni kell. Tehát hiába bújtatja magát egy öntelt és harsány ember szolid ruhákba, az összhatás nem lesz egységes. A karkötő sokszor elárulja, hogy valójában milyen is az illető. A tapasztalat szerint nem választják olyan tudatosan ki a karkötőt, mint például a nyakláncot.

A nyaklánc sokkal szembetűnőbb a többiek számára, így a viselője a kiválasztásával üzenhet a társaknak saját magáról. A karkötő viszont nem ennyire látványos, ezért árulkodóbb lehet. A legtöbben hajlamosabbak a kedvenc karkötőt feltenni a leginkább illeszkedő helyett, így magukról árulnak el egy kis információt ezáltal.