A nagyimobil hasznos lehet az idősek számára

Egyszerű nagyimobil különleges funkciókkal

Egyszerű nagyimobil különleges funkciókkal

Az idősebb korosztály számára éppen olyan fontos a kommunikáció, mint a fiatalabbak számára. Sőt, számukra néha létfontosságú, hogy el tudják érni a szeretteiket.

Ezért a nagyimobil kiváló eszköz, amivel könnyen tarthatják a kapcsolatot családtagjaikkal, barátaikkal és rokonaikkal. Ez a mobiltelefon első ránézésre semmiben sem különbözik egy hagyományos, régebbi típusú mobilkészüléktől.

Ezekből a készülékekből azonban a legtöbb esetben hiányoznak néhány extra funkciók, amire amúgy sem lenne szüksége az idősebb embereknek és csak a telefon kezelését nehezítené meg, ha jelen lenne. Azonban a nagyimobil is rendelkezik extrákkal, olyanokkal, amelyek más telefonokban nincsenek meg.

A legtöbb esetben van rajtuk egy úgynevezett SOS gomb, amit ha megnyom a bajba jutott idős ember, akkor rögtön tárcsázza a legközelebbi hozzátartozót. Van olyan nagyimobil is, amelyik sípoló hangot ad ki vészhelyzet esetén, hogy a közelben tartózkodók figyelmét felhívja és könnyebben megtalálják a bajba jutott személyt.