A Duolingo segít a nyelvek fejlesztésében

Duolingo online nyelvoktatás

Duolingo online nyelvoktatás

Nyelveket tanulni nem igazán könnyű. Sok munkát és fáradtságot, valamint folyamatos gyakorlást igényel. A legkönnyebb módszer, ha kialakítjuk a tanulni kívánt nyelvnek megfelelő környezetet. Ez legyen telefon nyelve, számítógép nyelve, olvasott könyvek, chat partnerek. A Duolingo nevezetű program az idegen nyelvek elsajátításában segít. Komoly információs hátterének köszönhetően és interaktív programjának, jelentősen elősegíti a nyelvek elsajátítását. A nyelvek elsajátítása nem egyszerű, más az adott nép gondolkodásmódja, a nyelvtana, a szavakra helyezett hangsúly.

A mai világban azonban nagyon hasznos, ha beszélünk egy-két vagy több idegen nyelvet. Az üzleti életben szinte már kötelező, hiszen sokat segít ha üzleti partnereinkkel a saját nyelvükön beszélünk. A Duolingo applikációnak köszönhetően, könnyedén elsajátíthatjuk az alapokat. A Duolingo program már nemcsak böngészői felületen, hanem telefonos applikációként is üzemel. Andoriodos és Windows alapú okostelefonokra szintén elkészítették, így nem igazán kell azon aggódni, hogy a telefon talán nem támogatja. Ingyenes letölthető és élvezhető sok helyről. Képek, hanganyagok és szövegek, mondatok egyaránt segítik a tanulást. Applikációjának köszönhetően, napról-napra többet tanulhatunk és újra gyakorolhatjuk a már megtanultakat. Nagyon hasznos kis program, hogy elboldoguljunk majd az adott nyelvvel.

Természetesen professzionális nyelvre nem tanít meg, azonban kezdésként kiváló. Sok más internetes nyelvtanulóhoz képest, ez teljesen ingyen van. Amennyiben éppen nem ülünk a számítógép előtt, csak kapjuk elő telefont és töltsük le a Duolingo nagyszerű alkalmazását! Buszon, váróban vagy éppen amikor egy-két szabad percünk van, gyakoroljuk a szavakat és kifejezéseket vele. A Duolingo csapata nagyszerű alkalmazást hozott létre, mindennapos teendők közé be lehet iktatni és értesít, ha nem érjük el a napi limitet, ezzel is ösztönöz a folyamatos gyakorlásra és tanulásra. A tanulás legfőbb eszköze a folyamatosság, amit napi rutinná kell tenni, csakis így lehetünk profik.