Érvek a Himalája só mellett

Himalája só

Himalája só

Napjainkban egyre nagyobb szerepe van az egészséges táplálkozásnak, amihez részben a fűszerek visszafogottabb használata is hozzátartozik. Amennyiben a nagyszerű Himalája só kerül az asztalra a hagyományos étkezési só helyett, úgy nem is kell nagymértékben csökkenteni a só mennyiségét, hiszen előbbinek előnyös hatásai egyre közismertebbé válnak a tudatos fogyasztók körében.

Amíg a megszokott étkezési sót laboratóriumi körülmények között színezik, és egyéb mesterséges adalékanyagot is hozzáadnak, addig a Himalája só számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, és teljesen természetes mivoltában kerülhet a vásárlók konyháiba. A több millió évvel ezelőtt keletkezett sónak a fehértől a mélyvörösig terjedhet a színe, attól függően, hogy milyen arányban tartalmaz bizonyos ásványokat.

A Fittkuckó kínálatában is többféle árnyalatban található Himalája só félkilós és 1000 grammos kiszerelésekben. Mivel árban nem sokban tér el másfajta sóktól, ezért nyugodtan állítható, hogy megéri váltani, hiszen jó alapjául szolgálhat az egészséges étkezésnek.