A kézipoggyász méret különböző lehet

Kézipoggyász méret

A különböző légitársaságoknál más-más szabályok vannak érvényben a poggyászokat illetően, ezért jó még időben információkat szerezni ezekről annak érdekében, hogy ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés.

Nem egységes a kézipoggyász méret a repülőtársaságok szabályai szerint. Van, ahol például létezik súlyhatár, máshol pedig nincs. A Wizz Air, a Ryanair, a Lufthansa, a Norvegian, az Airberlin, a Jet2, a Transavia, a Turkish Airlines társaságoknál van súlyhatár, viszont ezek is különbözőek. Azonban az EasyJet és a British Airways gépein a kézipoggyász esetében nem szabnak határt a súlynak. Az EasyJet gépeire felvihető kézipoggyász méret 50x40x20 cm, míg a British Airways utasterébe felvihető poggyász mérete 56x45x25 cm lehet.

Persze, a felsoroltakon kívül, még rengeteg légitársaság szolgáltatásait igénybe lehet venni, de arra számítani kell, hogy a szabályokat mindenképpen be kell tartani. Egy utazás csak akkor lehet kellemes, ha nem kíséri semmiféle bosszúság. Ennek veszélye nem fenyeget bennünket, ha a kézipoggyász méretet illető szabályokat betartjuk.

Print Friendly, PDF & Email